Leírás
A frissen szüretelt, a gyümölcshús levében fürdő babokat nagy, esetenként banánlevéllel kibélelt, fából készült erjesztő ládákba rakják, és gondosan betakarják. Ahhoz, hogy a spontán fermentáció megfelelően menjen végbe, szükség van megfelelő mennyiségű kakaóbabra. A fermentációhoz a gyümölcshús cukortartalma, a nedves, zárt, meleg láda ideális közeget biztosít.
A fermentáció jellemzően 5-7 napig tartó folyamat.
A következő nagyon fontos lépés a szárítás. Ahhoz, hogy egyenletesen száraz (max. 6,5-7% nedvességtartalmú) kakaóbabot kapjunk, a szárítási folyamatnak is kíméletesnek, hosszan tartónak kell lennie.
Nettó tömeg: 80gramm
Minőségét megőrzi: gyártástól számított 18 hónapig
Csomagolás: vajpergamen, kakaóbab törettel dúsított merített papír
Összetevők: madagaszkári és tanzán kakaóbab, bio nádcukor, bio kakaóvaj, Fajszi füstös-csípős paprika
A kakaóbab származási helye: