Barion Pixel

RÓLUNK

Home

Rólunk

A Lapos Csokoládé Kft. néven működő kis családi vállalkozásunkat a csokoládé és a kreatív munka iránt szenvedélyünk hívta életre 2011-ben. A vállalkozás megszületése egyben közös életünk kezdőpontja, első mérföldköve is volt.

Közel tíz évvel ezelőtt az irodai jól kiszámítható és jól tervezhető, folyamatos jó életszínvonalat biztosító munkának és a nagyvárosi életnek hátat fordítva, egy kihívásokban sokkal inkább bővelkedő, kreatív, és azonnali visszacsatolást eredményező feladat után kutattam. Így csöppentem a csokoládé finom és színes világába. Azonnal rabul ejtett, és tudtam, megtaláltam az utamat.

Kezdetben csak vásárolt csokoládét használtunk a termékeinkhez, mert ezek a közkedvelt, semlegesen kellemes ízvilágot képviselik. Könnyen készíthetők belőlük bonbonok, drazsék, hiszen nem uralkodik a csokoládé a töltelék fölött, szépen kiegészítik egymást. A befektetett munka meghozta gyümölcsét – talán erre nemzetközi díjaink is bizonyságul szolgálnak.

Ami ennek a jellegű munkának az előnye, az egyben a hátránya is – az alapanyagok bárki számára elérhetőek, nehezen érthető, hogy mi különbözteti meg mégis a mi termékeinket a konkurenciáétól. Ezt a dilemmát 2015-ben úgy oldottuk meg, hogy elhatároztuk, a vásárolt alapanyag helyett mi magunk fogjuk a csokoládénkat előállítani, így belecsöppentünk a craft csokoládék hihetetlenül izgalmas világába.

Amit már kezdetek kezdetén leszögeztünk:

 • Nem használunk semmilyen adalékanyagot, így lecitint sem
 • Nincs szükségünk vaníliára, nem akarjuk a kakaóbab jellegzetes (kissé változó) ízét elnyomni, vállaljuk, ha ugyanaz a termékünk évről évre (szüretről szüretre) némileg eltérő ízjegyeket mutat
 • Csak olyan ültetvényről vásárolunk kakaóbabot, ahol jártunk, akikkel van személyes kapcsolatunk.

Ezen a rögös, de fantasztikus úton haladva igyekszünk bemutatni vásárlóinknak és érdeklődőinknek a „csokoládé” és az „édesség” közötti óriási különbséget. Amikor éppen nem csokoládét készítünk, vagy látogatókat várunk az Élménypajtában, a craft csokoládé szempontjából jelentős nemzetközi rendezvényeken veszünk részt.

Nemzetközi díjak

2015-ben neveztünk először nemzetközi megmérettetésen. Az első díjunk a Great Taste Awards gasztronómiai világverseny egy csillaga, ezzel a Pisztácia trüffelünket jutalmazták.

 

A következő években emellett két neves nemzetközi csokoládé díjon vettünk részt (Academy of Chocolate és International Chocolate Awards). Ezen időszak alatt közel nemzetközi 50 díjjal (köztük világdöntőben elért ezüstérmekkel) és rengeteg visszajelzéssel, tapasztalattal gazdagodtunk. Mindezek alapján úgy érezzük, jó úton haladunk, az általunk készített termékek a nemzetközi színvonalnak megfelelnek.

2018 óta nem nevezünk be újabb termékeket ezekre a díjakra.

KAPCSOLAT

ÍRJON NEKÜNK

  CÍM

  9243 Albertkázmérpuszta, Futrinka utca 1.

  TELEFON

  +36 30 4321 251

  EMAIL

  info@chococard.hu

  Lépjen velünk kapcsolatba!