Barion Pixel

Csomagolás

Home

Csomagolás

Természetesen a csokoládé a legfontosabb.

Vagy mégsem?

 

Ha megfelelően csomagoljuk, megfelelően tároljuk a csokoládét, hosszan megőrzi élvezeti értékét. Ráadásul a csomagolás az első találkozási pont, ez alapján (is) dönt a vásárló, hogy leveszi-e a terméket a polcról.

Fontos tehát. Ezért minden termékünk csomagolásának megtervezésénél, kiválasztásánál gondosan járunk el. Mikor a bean-to-bear csokoládéink csomagolását terveztük, az alábbi szempontokat vettük figyelembe:

  • szerettük volna a kakaóhéj töretet felhasználni
  • természetes, iparműves, craft megoldást kerestünk
  • legyen elegáns, visszafogott, ízléses
  • a kakaó termőterületek egyértelműen legyenek megkülönböztethetőek.

 

Szerencsések vagyunk, mert egy kiemelkedően tehetséges grafikus (Pletser Cecília) segítségével eljutottunk egy világszínvonalú papírmerítő műhelyhez (Vinczemill), és néhány hónapig tartó örömteli közös munka eredményeként megszületett az a remekmű, melyet az Academy of Chocolate 2016-ban aranyéremmel jutalmazott.

 

Hogyan is néz ki mindez a valóságban?

A csokoládét elsődlegesen vajpergamenbe csomagoljuk. Ez egy olyan papír, mely nem zárja be hermetikusan a csokoládét, hanem hagyja élni, érni, fejlődni. A vajpergament egy színes matricával zárjuk le.

Ha közelebbről megnézzük a matricát, felfedezhetjük rajta az országhoz (számunkra) leginkább kötődő állat grafikáját, valamint néhány alapvető információt a csokoládéról. A matrica színe egyezik a külső szalag színével.

Ezt követi a kakaóhéj törettel gazdagított, Bean-to-Bear logóval ellátott merített papír. Imádjuk a fehérségét, a tapintását, a kakaóhéj pöttyöket, ahogy hajtogatjuk, az éleit, egyszóval mindenét, a teljes lényét. Elegáns, nem tolakodó, a háttérben van, de mégis uralkodik. Ő a királynő. A hátsó sarkán egy pecsét „zárja”.

Az igazi rock sztár a történetben a kakaó gyümölcsön hasaló, jóllakott lusta medve. Ő az állandóság a változatos papírszalagon. Nicaragua vagy Madagascar? Ét-, vagy tejcsokoládé? Ízesítve vagy anélkül? A szín, a színárnyalat, a mintázat változik, a medve nem.

A papírszalag belső oldala sok-sok hasznos információt tartogat a kakaóbabról, illetve a csokoládéról.

 

Kíváncsivá tettelek? Gyere, és nézd meg hogy miről beszéltem eddig!

Kapcsolat

ÍRJON NEKÜNK

    Lépjen velünk kapcsolatba!