Leírás
A ChocoCard Bean-to-Bear családjának újabb tagja. Lecitin és vanília hozzáadása nélkül készült.
A frissen szüretelt, a gyümölcshús levében fürdő babokat nagy, esetenként banánlevéllel kibélelt, fából készült erjesztő ládákba rakják, és gondosan betakarják. Ahhoz, hogy a spontán fermentáció beinduljon, szükség van megfelelő mennyiségű kakaóbabra. A fermentációhoz a gyümölcshús cukortartalma, a nedves, zárt, meleg láda ideális közeget biztosít.
A fermentáció jellemzően 5-7 napig tartó folyamat.
A következő nagyon fontos lépés a szárítás. Ahhoz, hogy egyenletesen száraz (max. 6,5-7% nedvességtartalmú) kakaóbabot kapjunk, a szárítási folyamatnak is kíméletesnek, hosszan tartónak kell lennie.
Nettó tömeg: 80gramm
Minőségét megőrzi: gyártástól számított 24 hónapig
Csomagolás: vajpergamen, kakaóbabhéj-törettel gazdagított merített papír
Összetevők: Madagascari kakaóbab 99%, bio nádcukor 1%
A kakaóbab származási helye:
Értékelések
Még nincsenek értékelések.