Bean-to-Bear Madagascar Ambanja 99%

2 .200 Ft

A Bejofo Estate-ről (Madagascar) származó kakaóbabot ezen a csokoládén keresztül lehet a legjobban megismerni. Extrém magas kakaótartalma miatt kiváló kiegészítője lehet a müzliknek, süteményeknek is.

Leírás

A ChocoCard Bean-to-Bear családjának újabb tagja. Lecitin és vanília hozzáadása nélkül készült.

A frissen szüretelt, a gyümölcshús levében fürdő babokat nagy, esetenként banánlevéllel kibélelt, fából készült erjesztő ládákba rakják, és gondosan betakarják. Ahhoz, hogy a spontán fermentáció beinduljon, szükség van megfelelő mennyiségű kakaóbabra. A fermentációhoz a gyümölcshús cukortartalma, a nedves, zárt, meleg láda ideális közeget biztosít.

A fermentáció jellemzően 5-7 napig tartó folyamat.

 

 

A következő nagyon fontos lépés a szárítás. Ahhoz, hogy egyenletesen száraz (max. 6,5-7% nedvességtartalmú) kakaóbabot kapjunk, a szárítási folyamatnak is kíméletesnek, hosszan tartónak kell lennie.

 

 

Nettó tömeg: 80gramm

Minőségét megőrzi: gyártástól számított 24 hónapig

Csomagolás: vajpergamen, kakaóbabhéj-törettel gazdagított merített papír

Összetevők: Madagascari kakaóbab 99%, bio nádcukor 1%

A kakaóbab származási helye: 

További információk

Főbb tulajdonságok

Étcsokoládé, Ízesítés nélküli csokoládé

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bean-to-Bear Madagascar Ambanja 99%” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…